achtergrond

Over Maaike

Maaike van de Gevel (1971) volgde verschillende kunstopleidingen o.a. aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Ze gaf 23 jaar geïnspireerd kunstlessen aan middelbare scholieren. Tegenwoordig werkt ze hoofdzakelijk in haar atelier op de Binckhorst in Den Haag en geeft een dag in de week keramiekcursussen bij De Beeldhouwwinkel..

Adem

Sinds 2015 doe ik een beeldend onderzoek naar de Adem. De serie werken, in diverse materialen, waaronder mixed media, textiel, brons, klei en porselein, heeft een biografisch karakter en gaat over de belangrijke rol van de in- en uitademing in het leven. Op zoek naar ademruimte boetseer ik op dit moment wandsculpturen in porselein: ademwolken, longvormen en dagboekschetsen.

Wat mij zo fascineert aan lucht en de adem is dat lucht hetgeen is dat alle organismen op aarde met elkaar verbindt: iedere vogel, iedere boom, ieder mens. De lucht die je uitademt, wordt door een ander organisme in jouw omgeving weer ingeademd. Door met bewustzijn te ademen kom je in verbinding met je eigen wezen en, of je dat nou wilt of niet, je komt in verbinding met de ander.

Voor de mens geldt dat in haar zoektocht naar ademruimte een respectvol contact van de mens met de aarde van essentieel belang is. Ik nodig de kijker uit na te denken over de kwaliteit van leven en al kijkend naar mijn werken ademruimte te nemen.

“Als ik beeldend werk, kom ik heel dicht bij mezelf”

Atelier impressie

Scroll naar boven