Cursus As-glazuren maken

Zaterdag 1 juni &  zaterdag 15 juni 2024 in Zutphen

Houtas-glazuren maken –
Steengoedtemperatuur 1260 C
Het bijzondere van houtas glazuren is dat ze zeer levendig zijn en een natuurlijke uitstraling hebben. Doordat de samenstelling van de houtas steeds anders is, zal de uitkomst van de recepten steeds verrassend verschillend zijn.

Tijdens deze workshop leer je zelf recepten voor asglazuren samenstellen uit diverse poeder-grondstoffen. Je maakt kennis met de kwaliteiten van een reeks grondstoffen die je precies af gaat wegen om tot de juiste samenstelling van een recept te komen. Je krijgt een aantal basisrecepten voor asglazuren mee op papier, waar je later thuis ook mee verder kan werken.

Er is veel ruimte voor experiment. De proeven die tijdens de eerste ochtend gemaakt zijn worden op de 2e ochtend besproken en recepten kunnen worden uitgewisseld. Ook tijdens deze 2e ochtend is er ruimte om een aantal nieuwe recepten te maken.

Er wordt gewekt met een FFP2 stofmasker dat je ter plekke voor € aan kan schaffen of zelf mee kan brengen. Ook de proefplaatjes van de 2e ochtend worden gebakken en kunnen een week later opgehaald worden.

Heb je een eigen favoriete klei, dan kan je zelf ook biscuit gebakken proefplaatjes meebrengen.

Datum : Zaterdag 1 juni &  zaterdag 15 juni 2024
Tijd: 10:00 tot 12:30 uur 
Kosten: € 150,-
Inclusief: alle proefplaatjes, recepten, grondstoffen en bakkosten.

Meenemen: notitieboekje en pen
Docent: Maaike van de Gevel
Locatie: In de open tent van de Beeldhouwwinkel Zutphen
Aanmelden: stuur een mail naar maaike@beeldhouwwinkel.nl 

of zie de website van De Beeldhouwwinkel

Cursusvoorwaarden: Mocht je onverhoopt niet kunnen komen, dan kan je je tot twee weken voor de cursusaanvang afmelden. Meld je je binnen de twee weken voor de cursusaanvang af, dan zijn ben ik genoodzaakt de helft van het cursusbedrag in rekening te brengen.
Zeg je af op de cursusdag zelf dan bent je het gehele bedrag verschuldigd.Voor informatie en / of aanmelding
stuur een mail naar maaike@beeldhouwwinkel.nl

Voorbeelden van de verschillende as-glazuren

Scroll naar boven