Cursus Handgevormd Keramiek, Beelden en Objecten

In deze cursus voor zowel beginners in de keramiek, maar zeker ook voor mensen met meer ervaring in vormgeving of keramiek, bouw je handmatig vazen, schalen, beelden en objecten naar eigen idee en ontwerp.  Je werkt vanuit je eigen vraag: misschien ben je vooral geïnteresseerd in (glazuur) techniek of misschien ben je op zoek naar je eigen stijl. Je maakt een kleine serie gebruiksvoorwerpen of beelden waarbij het spel met organische vormgeving, (on)regelmatigheden en (im)perfecties centraal zal staan. Je zoekt naar een eigen vormentaal met bijpassende kleuren voor unieke, zichtbaar handgemaakte stukken. 

Je bouwt het werk op uit ringen of platen klei, waarbij je eventueel gebruik kunt maken van drukmallen of je boetseert massief. Het werk wordt gebakken en beschilderd met engobes, kant en klare glazuren of majolica. Er is volop ruimte voor verdieping en experimenten met vorm en kleur/glazuur.

Data: 6 keer op dinsdagochtend of dinsdagmiddag. De ochtendgroep is toegankelijk voor iedereen. De middaggroep is vooral bedoeld voor mensen met ervaring in of affiniteit met de kunsten in de brede zin van het woord.

De cursus loopt in deze vorm vrijwel het gehele jaar door, behalve in en rond de schoolvakanties. Tussentijds instappen is mogelijk in overleg.

Data 2023: 11, 18 april, meivakantie, 9, 16, 23, 30 mei  en 6 juni inhaalles. Mogelijk uitloop in juni.

Op dinsdagochtend van 9.30 – 12.00 uur 
Op dinsdagmiddag van 13.30 – 16.00 uur 

 

 

De ochtendgroep is toegankelijk voor alle niveaus van beginners tot gevorderden. 
De middaggroep is vooral bedoeld voor mensen met ervaring in of affiniteit met de kunsten in de brede zin van het woord. Je kan zowel een beginner of ervaren zijn in de keramiek. 
Voor informatie stuur een mail naar maaike@beeldhouwwinkel.nl. Privé lessen zijn ook mogelijk.

Kosten: €235,-  incl. basismateriaal, stookkosten 1060 C (2 x een halve middenmaat oven vol, 120 liter totaal) en koffie/thee. Toeslag zelf glazuren maken en/of steengoed stoken boven de 1100 C €15,-
Voor werk dat je van huis meebrengt om bij mij te bakken worden in principe stookkosten gerekend.

Wanneer je een les niet kunt komen, kijken we samen of je een andere dag zelfstandig komt werken in het atelier of maak je gebruik van een ingeplande inhaal dag. Als ik er een keer niet kan zijn volgt er een inhaaldatum aan het einde van het blok.

Cursusvoorwaarden: Mocht je onverhoopt niet kunnen komen, dan kan je je tot twee weken voor de cursusaanvang afmelden. Meld je je binnen de twee weken voor de cursusaanvang af, dan zijn ben ik genoodzaakt €50 in rekening te brengen. 

Bescherming: Bij het afwegen van glazuren dien je zorg te dragen voor passende bescherming (stofmasker).

Locatie: De Beeldhouwwinkel, Maanweg 68, 2516AA Den Haag

Voor vragen en aanmelding: maaike@beeldhouwwinkel.nl

Scroll naar boven