Cursus Handgevormde Keramiek

In het atelier van de Beeldhouwwinkel in Den Haag

Cursus Handgevormd Keramiek
In deze cursussen bouw je handmatig vazen, schalen, beelden en objecten naar eigen idee en ontwerp. 
Je werkt vanuit je eigen vraag: misschien ben je vooral geïnteresseerd in (glazuur) techniek of misschien ben je op zoek naar een eigen stijl. Je maakt een kleine serie gebruiksvoorwerpen of beelden waarbij het spel met organische vormgeving, (on)regelmatigheden en (im)perfecties centraal zal staan. Je zoekt naar een eigen vormentaal met bijpassende kleuren voor unieke, zichtbaar handgemaakte stukken. 

Je bouwt het werk op uit ringen of platen klei, waarbij je eventueel gebruik kunt maken van drukmallen of je boetseert massief. Het werk wordt gebakken en beschilderd met engobes, kant en klare glazuren of majolica. Er is volop ruimte voor verdieping en experimenten met vorm en kleur/glazuur.

De ochtendgroep is toegankelijk voor alle niveaus van beginners tot gevorderden. De middaggroep is vooral bedoeld voor mensen met ervaring in of affiniteit met de kunsten in de brede zin van het woord. Je kan zowel een beginner of ervaren zijn in de keramiek. 

Data: 6 keer op dinsdagochtend of dinsdagmiddag. De cursus loopt vrijwel het gehele jaar door, behalve in en rond de schoolvakanties. Tussentijds instappen is mogelijk in overleg.

Data 2024:
Blok 1: 16, 23, 30 januari, 6, 13, 20 februari 2024
Vol
Blok 2: 5, 12, 19, 26 maart, 9, 16 april 2024 Vol
Blok 3: 14, 21, 28 mei, 4, 11, 18 juni 2024
Vol
Inhaalles blok 1, 2, 3 op 25 juni 2024

Kosten: €235,-  incl. basismateriaal, stookkosten 1060 C (maximaal 2 x een halve middenmaat oven vol, 120 liter totaal) en koffie/thee. Toeslag zelf glazuren maken en/of steengoed stoken boven de 1100 C €15,-
Voor werk dat je van huis meebrengt om bij mij te bakken worden in principe stookkosten gerekend.

Wanneer je een les niet kunt komen, kijken we samen of je een andere dag zelfstandig komt werken in het atelier of maak je gebruik van een ingeplande inhaal dag die ik 2x per jaar organiseer. Als ik er een keer niet kan zijn volgt er een inhaaldatum aan het einde van het blok.

Cursusvoorwaarden: Mocht je onverhoopt niet kunnen komen, dan kan je je tot twee weken voor de cursusaanvang afmelden. Meld je je binnen de twee weken voor de cursusaanvang af, dan zijn ben ik genoodzaakt de helft van het cursusbedrag in rekening te brengen.
Zeg je 48 uur voor aanvang van de eerste cursusdag af, dan bent je het gehele bedrag verschuldigd.Bescherming: Bij het afwegen van glazuren dien je zorg te dragen voor passende bescherming (stofmasker).

Locatie:
De Beeldhouwwinkel
Maanweg 68, 2516AA Den Haag

Voor informatie en / of aanmelding
stuur een mail naar maaike@beeldhouwwinkel.nl

Vrije Objecten maken

Gebruiksgoed maken

Verschillende glazuur technieken gebruiken

Reliëfs maken

Scroll naar boven