Nachtboek

Onwerkelijk echt dienen dromen zich aan. Flarden van dagelijkse werkelijkheid verweven zich met en chaotische wirwar van droombelevenissen. Mooie, zinderende, angstige, aangrijpende, ontroerende, rustige en rumoerige momenten vloeien samen als in een film waarbij de dromer zowel deelnemer, toeschouwer als beeldengenerator is. Fascinerend als je erbij stilstaat. En dat is wat kunstenaars Sonja van der Burg (1952) en Maaike van de Gevel (1971) doen.

Dit schrijft kunsthistoricus Elsje Drewes in de begeleidende uitgave bij de expositie  NACHTBOEK die van 10 tot en met 29 september in Galerie Arti-Shock in Rijswijk plaats vindt.

De gepresenteerde werken zijn het resultaat van ruim een jaar aan dromen die verbeeld zijn in diverse materialen als gedichten, schilderijen en beelden in klei, porselein, textiel, cortenstaal, hout en albast. Bij een deel van de werken kan je via een QR-code de droom beluisteren die door Sonja of Maaike verbeeld is.

Links: The things I can’t see, Inkt en kleurpotlood op papier, Sonja van der Burg

Rechts: The animal that peed on my blanket, Porselein & brons, Maaike van de Gevel

Aanwezigheid Kunstenaars

Sonja en Maaike zullen in principe steeds van donderdag tot en met zondag zelf bij de expositie aanwezig zijn om toelichting te geven op hun werk.

N A C H T B O E K Sonja van der Burg en Maaike van de Gevel

10 tot en met 29 september 2022

Galerie Arti-Shock
Schoolstraat 26
2282 RD Rijswijk

Openingstijden
woensdag t/m vrijdag 13.00 – 17.00 uur
zaterdag 11.00 – 16.00 uur
zondag 14.00 – 17.00 uur

www.maaikevandegevel.nl
www.sonjavanderburg.nl

De Feestelijke opening expositie en presentatie van de begeleidende uitgave “Nachtboek” vond plaats op zondag 11 september door kunsthistoricus Elsje Drewes.

De uitgave werd mede mogelijk gemaakt door Stroom Den Haag en De Beeldhouwwinkel Den Haag. Waarvoor veel dank!

Links: De dromer en de droom, Geborduurd textiel en keramiek, Sonja van der Burg

Rechts: Sprouting, Aluminium cement, hout, messing, Maaike van de Gevel