Nachtboek

NACHTBOEK 2 van 29 november t/m 24 december 2023 bij de Haagse Kunstkring

Onwerkelijk echt dienen dromen zich aan. Flarden van dagelijkse werkelijkheid verweven zich met en chaotische wirwar van droombelevenissen. Mooie, zinderende, angstige, aangrijpende, ontroerende, rustige en rumoerige momenten vloeien samen als in een film waarbij de dromer zowel deelnemer, toeschouwer als beeldengenerator is. Fascinerend als je erbij stilstaat. En dat is wat kunstenaars Sonja van der Burg (1952) en Maaike van de Gevel (1971) doen.

Dit schrijft kunsthistoricus Elsje Drewes in de begeleidende uitgave bij de expositie  NACHTBOEK die in september 2022 in Galerie Arti-Shock in Rijswijk plaats vindt.

De gepresenteerde werken zijn het resultaat van ruim een jaar aan dromen die verbeeld zijn in diverse materialen als gedichten, schilderijen en beelden in klei, porselein, textiel, cortenstaal, hout en albast. Bij een deel van de werken kan je via een QR-code de droom beluisteren die door Sonja of Maaike verbeeld is.

Links: The things I can’t see, Inkt en kleurpotlood op papier, Sonja van der Burg

Rechts: The animal that peed on my blanket, Porselein & brons, Maaike van de Gevel

N A C H T B O E K 1 & 2

10 tot en met 29 september 2022 Galerie Arti-Shock in Rijswijk

29 november t/m 24 december 2023 Haagse Kunstkring in Den Haag

www.maaikevandegevel.nl
www.sonjavanderburg.nl

De Feestelijke opening van de expositie en presentatie van de begeleidende uitgave “Nachtboek” vond plaats op zondag 11 september 2022 door kunsthistoricus Elsje Drewes.

De uitgave werd mede mogelijk gemaakt door Stroom Den Haag en De Beeldhouwwinkel Den Haag. Waarvoor veel dank!

Links: De dromer en de droom, Geborduurd textiel en keramiek, Sonja van der Burg

Rechts: Sprouting, Aluminium cement, hout, messing, Maaike van de Gevel