Please take care of me

mixed media, 2015-2016

Deze biografische serie bestaat uit een reeks kleine, intieme assemblages over mijn leven, gemaakt in oude transparante cassettebandhoesjes uit mijn jeugd. Het zijn kleine intieme ruimtes die vertellen over een bepaalde fase of gebeurtenis in mijn leven. Wat speelde er achter de façade van dat kleine, schattige meisje?
De serie is in 2015 ontstaan tijdens een periode van een burn-out. Het maken van deze kleine collages over mijn leven gaf mij enig licht, ik mocht terug naar de bron van mijn bestaan, het creëren, voelen, beleven. Ik ervoer houvast aan het kader van het cassette-doosje. Er was de transparantie enerzijds en de begrenzing van de kleine ruimte anderzijds. Het werd een indringende en waardevolle zoektocht door mijn biografie op zoek naar mijn kern. Hoe ik gevormd was door gebeurtenissen in mijn leven. Hoe ik geworden was wie ik ben.
De hoesjes zijn gevuld met diverse beelden, kleuren en materialen. Deze gaven vorm aan wat ik in een vaak door foto’s weergegeven situatie beleefde. Wat had ik achteraf gezien nodig in deze situatie? Wat had ik gevoeld of beleefd? Vaak zocht ik naar warmte, omhulling of geborgenheid.
Er is gewerkt met uiteenlopende materialen: plastic, zand, aarde, foto’s, papier, porselein, klei, steentjes, houtjes, bladeren, zaden, elastiek, wol, vilt, borduurgaren, inkt, pastelkrijt, gevonden voorwerpen uit mijn jeugd op de zolder van mijn ouders, mijn babyhanddoek, et cetera. Soms verwerkte ik teksten in de serie. Dit alles om de herinnering tot leven te wekken en te onderzoeken.