3-Luiken in cassetteband-hoesjes

mixed media, 2016 – 2017

De kleine 3-luiken in de oude cassetteband-hoesjes vertellen mijn persoonlijke verhaal over mijn zoektocht naar het doorbreken van oude patronen in het dagelijks leven. Ieder 3-luik heeft een eigen, voor velen herkenbaar, thema. In het middelste luikje staat veelal een bepaald gevoel, patroon van reageren of dilemma centraal, bijvoorbeeld loslaten, stress of overprikkeling. De flankerende luikjes geven aan waar ik houvast of een uitweg in kan vinden.

De cassettebandhoesjes zijn kleine, transparante en tegelijkertijd begrensde ruimtes waarbinnen ik me veilig voel om mijn intieme verhaal te vertellen. Zichtbaar voor de buitenwereld enerzijds, en tegelijkertijd beschermd door het doosje. Gaandeweg zijn de cassettes steeds transparanter gelaten.

Er is gewerkt met uiteenlopende materialen: plastic, zand, aarde, foto’s, papier, porselein, klei, steentjes, houtjes, bladeren, zaden, elastiek, wol, vilt, borduurgaren, inkt, pastelkrijt, gevonden voorwerpen uit mijn jeugd op de zolder van mijn ouders, oude doeken etc. Soms verwerk ik teksten van mijzelf of van anderen in deze 3-luiken.