Pakje Kunst

 

 

Pakje Kunst 

Pakje Kunst® is een initiatief waarbij kunstenaars onder de aandacht gebracht worden in de eigen regio door de verkoop van unieke miniatuur-kunstwerken ter grootte van een pakje sigaretten uit oude mechanische sigarettenautomaten. In een doosje kan je iedere kunstvorm tegenkomen. Zo krijgt de koper op laagdrempelige wijze voor 4 euro een kunstwerkje in handen.

Op woensdag 21 maart 2018 opende toenmalig wethouder van Cultuur Joris Wijsmuller de automaat voor de regio Haaglanden bij MIAW (Make it Art Worthy) op de Noordwal.

Speciaal voor Pakje Kunst ontwierp ik binnen de serie “Ademruimte” muur-sieraden van Porselein. De oplage is genummerd en voorzien van een klein spijkertje zodat je het objectje voorzichtig op de muur kan hangen daar waar je Ademruimte nodig hebt.

Wanneer je een Pakje Kunst van mij in je bezit hebt, vind ik het leuk om een reactie en eventueel een foto van de plek waar het werkje hangt van je te ontvangen op: info@maaikevandegevel.nl

Kunst kan verrassen, verwarren, ontroeren, irriteren, et cetera. Om haar ten volle te bevatten heeft kunst een incubatietijd.

​Pakje Kunst is een initiatief van Ro-Nalt Schrauwen, beeldend kunstenaar uit Tilburg en geïnspireerd op de Duitse Kunstautomat.

Pakje Kunst Museum

Wekelijks op vrijdag post het Pakje Kunst Museum op Facebook een filmpje waarin Meneer Visser een miniatuur uit het museum bespreekt. Vrijdag 27 december 2019 werd op ludieke en eigen wijze een porseleinen wandsculptuurtje uit de serie Ademruimte besproken.

https://www.facebook.com/1011387709050513/videos/2476534932672450/

PAKJE KUNST EXPO

Van 3 t/m 17 maart 2019 was groot werk van de deelnemers van Pakje Kunst regio Den Haag te zien op de Laan van NOI.

Locatie: Laan van Nieuw Oost Indië 14-16, Den Haag