Pakje Kunst & Kunstautomat (internationaal)

Kunstautomat (internationaal) en Pakje Kunst® (Nederland) zijn een initiatief waarbij kunstenaars onder de aandacht gebracht worden internationaal en in de eigen regio door de verkoop van unieke miniatuur-kunstwerken ter grootte van een pakje sigaretten uit oude mechanische sigarettenautomaten. In een doosje kan je iedere kunstvorm tegenkomen. Zo krijgt de koper op laagdrempelige wijze voor 4 euro een uniek kunstwerkje in handen.

Speciaal voor Pakje Kunst en de internationale Kunstautomat ontwierp ik binnen de serie “Ademruimte” muur-sieraden van Porselein. De oplage is genummerd en voorzien van een klein spijkertje zodat je het object voorzichtig op de muur kan hangen daar waar je Ademruimte nodig hebt.

Pakje Kunst Museum Wekelijks op vrijdag post het Pakje Kunst Museum op Facebook een filmpje waarin Meneer Visser een miniatuur uit het museum bespreekt. Vrijdag 27 december 2019 werd op ludieke en eigen wijze een porseleinen wandsculptuurtje uit de serie Ademruimte besproken:

https://www.facebook.com/1011387709050513/videos/2476534932672450/

Wanneer je een miniatuur van mij in je bezit hebt, vind ik het leuk om een reactie en eventueel een foto van de plek waar het werkje hangt van je te ontvangen op: info@maaikevandegevel.nl

Pakje Kunst is een initiatief van Ro-Nalt Schrauwen, beeldend kunstenaar uit Tilburg en geïnspireerd op de Duitse Kunstautomat naar idee van Lars Kaiser. Op woensdag 21 maart 2018 opende de wethouder van Cultuur Joris Wijsmuller de Pakje Kunst automaat voor de regio Haaglanden bij MIAW (Make it Art Worthy) op de Noordwal in Den Haag.

De Kunstautomat is in Nederland o.a. te vinden bij Atel’je Van Putten en HUB in Kerkrade en Museum Valkenburg. Internationaal door heel Duitsland o.a. in Potsdam, Berlijn en Ulm, Pollau (Oostenrijk) en Barcelona.

Kunst kan verrassen, verwarren, ontroeren, irriteren, et cetera. Om haar ten volle te bevatten heeft kunst een incubatietijd.