Cursus Handgevormd Gebruiksgoed, Beelden en Objecten

In deze cursus voor beginners, maar zeker ook voor mensen met meer ervaring, bouw je handmatig vazen, schalen, beelden en objecten naar eigen idee & ontwerp. Als je wilt kan je ook vanuit een opdracht aan de slag. Je werkt vanuit je eigen vraag, wat je zelf wilt leren qua (glazuur)techniek of vormgeving. Je maakt een kleine serie gebruiksvoorwerpen of beelden waarbij het spel met organische vormgeving, (on)regelmatigheden en (im)perfecties centraal zal staan. Je zoekt naar een eigen vormentaal met bijpassende kleuren voor unieke, zichtbaar handgemaakte stukken.

Je bouwt het werk op uit ringen of platen klei, waarbij je eventueel gebruik kunt maken van drukmallen of je boetseert massief. Het werk wordt gebakken en beschilderd met engobes, kant en klare glazuren, majolica of met as-glazuren voor steengoed die we zelf tijdens de cursus kunnen maken. Verder is er veel ruimte voor experiment met vorm en kleur/glazuur.

Data: 6 keer op Woensdagochtend of op de woensdagmiddag.

De cursus loopt in deze vorm vrijwel het gehele jaar door, behalve in en rond de schoolvakanties. Tussentijds instappen is mogelijk in overleg.

Data: Tijdens de lockdown kunnen de cursussen geen doorgang vinden. Voor informatie stuur een mail naar maaike@beeldhouwwinkel.nl

Ochtend 28 okt t/m 2 dec 2020 (vol)
Middag 28 okt t/m 2 dec 2020 (vol)
 

Tijd:  een ochtendcursus van 09.30 tot 12.00 uur; een middagcursus van 13.30 tot 16.00 uur

Kosten: 195,- euro incl. koffie/thee en basismateriaal en stookkosten.

Bescherming: Voor het afwegen van glazuren dien je zorg te dragen voor passende bescherming (stofmasker).

Locatie: De Beeldhouwwinkel, Maanweg 68, 2516AA Den Haag

Voor vragen: maaike@beeldhouwwinkel.nl

Aanmelden: klik hier